Клубните доктори в Англия посочиха 100 свои опасения около подновяването на футбола

| Англия

Английските клубни доктори се свързали с ръководството на Висшата лига, за да изразят своите притеснения за здравето на футболистите, ако футболният сезон бъде възобновен.

Много от клубовете вече подновиха тренировки, а босът на Висшата лига Ричард Мастърс се надява шампионатът да бъде подновен на 12 юни.

Според докторите обаче се крие риск в доиграването на Висшата лига преди коронавирусът да бъде проучен в повече детайли. Клубните лекари смятат, че има смъртна опасност за футболистите, въпреки всички взети до този момент предпазни мерки.

По информация на The Athletic, на клубните доктори била предоставена възможността да изпратят до медицинските съветници на Премиършип всяко свое притеснение около подновяването на сезона през юни. Медицинските щабове на клубовете от Висшата лига изпратили стотина причини, според които здравето на футболистите ще бъде застрашено.

Основно опасенията са свързани около липсата на гаранции и сигурност, възможността за предаването на вируса чрез потта и вратарските ръкавици и наличие на подозрения, че някои клубове вече игнорират указанията на здравните власти.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още