Клубовете в Бундеслигата с нов рекорд - отчетоха 4 млрд. приходи

Клубовете в германската Бундеслига отчетоха пореден рекорд. Тимовете от елита генерираха приходи от над 4 милиарда евро за сезон 2018/19, като за първи път в историята отборите минават тази граница. Увеличението е с 5,4% спрямо предишния отчетен период. По този начин клубовете в Бундеслигата регистрират възход в приходите за 15-ти пореден сезон. 

Реал Мадрид и Байерн натискали УЕФА за наказанието на Ман Сити?

Отборите във Втора Бундеслига също бележат ръст на приходите, като те са регистрирали рекордните 782 милиона евро, което с 28,5% повече от последния счетоводен период. Освен това елитът на Германия остава първенството с най-голяма посещаемост средно на мач - 42 738 души.  
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още