Всичките 20 клуба от Висшата лига единодушно се съгласиха да не вдигнат тавана на цените на билетите за гостуващите фенове. По този начин привържениците на гостите през следващите 3 години ще струват не повече от 30 паунда.

Отказът за увеличаване на цените за пропуските идва заради допълнителните пътни разходи, свързани с посещението на мачове като гост.

В изявление на Висшата лига се казва, че клубовете признават „значението на привържениците за създаване на възможно най-добра атмосфера по време на мачовете“.

Ограничението беше въведено през сезон 2016/2017 г. и ще бъде преразгледано отново през 2025 година. Одобрен е и план за подобряване на „колективната оферта“ на лигата за фенове, който включва въвеждането на съвети за привърженици и номиниране на длъжностно лице, което да отговаря за дейностите по ангажиране на феновете на клуба.

„Феновете са жизнената сила на играта и са от съществено значение за техните клубове, тези нови стандарти ще осигурят дългосрочна значима ангажираност с привържениците“, се казва в изявлението.

Мбапе се върна на върха на класацията за най-скъп футболист в света

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS