Кметът на Пловдив: 25 млн. лева отиват за "Христо Ботев", а 12 млн. за "Лаута"

Валери Станков Валери Станков

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъдат разпределени парите, които държавата отпусна за ремонти и изграждане на стадионите на Ботев Пд и Локомотив Пд. Както е известно вчера на заседание на Министерски съвет бе решено да не бъде купуван правителствен самолет, а част от парите да отидат за спорта в Пловдив. По този начин държавата отпусна 37 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Лаута".

Правителството отпусна 37 млн. за футбола в Пловдив

Димитров сподели, че 25 милиона лева от отпуснатите средства ще бъдат инвестирани в изграждане на "Колежа", докато "смърфовете" ще получат 12 млн., с които да ремонтират "Лаута". Градоначалникът бе категоричен, че информациите, че ще има пари и за другите два тима в Пловдив Марица и Спартак не отговарят на истината.

"Вчера на заседание на Министерски съвет г-н Борисов изпълни поетия ангажимент и отпусна пари за изграждане на спортна общинска инфраструктура. Те са за стадионите "Христо Ботев" и "Лаута". Парите ще бъдат разпределени по следния начин - 25 милиона ще отидат за съоръжението на Ботев Пд, а 12 млн. за това на Локомотив. Двта отбора трябва да представят проекти, след което предстои избор на изпълнител. Това са нормалните законови процедури до започване на строителните дейности на двата стадиона. Чуха се спекулации, че част от тези пари ще бъде дадена и на другите два клуба - Спартак и Марица. Който може да осигури средства, да го направи. Аз нямам нищо против. Не съм поемал ангажимент за тях. Премиерът се отказа от покупката на правителствен самолет, за да могат да бъдат завършени тези два стадиона, както и за изграждането на физкултурни салони в града. Дават се пари и за стадиона в Шумен", каза кметът.

Чуйте изкзването на Здравко Димитров в аудиото

Кметът на Пловдив: Парите за Локо и Ботев няма да се разпределят 50/50

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още