Кметът на Пловдив за стадионите: С тези пари вече край, Общината няма да издържи – абсурд! (ВИДЕО)

Здравко Димитров ще търси решение на среща с феновете

Валери Станков Валери Станков

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви днес, че Общината няма да издържи, ако продължи да налива пари в стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Пловдив и поиска оставката на Здравко Димитров като кмет, а днес той хвърли оставка, но като член на политическата партия.

Той заяви още, че ще търси решение на среща с феновете, тъй като стадионите трябва да бъдат завършени по един или друг начин.

„За стадионите. Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. 25 млн. г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. И за едните, и за другите, за да има стадиони. Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти“, каза Димитров.

„Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще попотим общината по този начин. Абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно. Дори направих разсрочване за 3 години като предложение. При тази ситуация не виждам, няма как. Обаждат ми се и други провдивчани. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко“, допълни кметът.

„Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на ГЕРБ организацията на Иван Тотев. Лоша дума за г-н Борисов няма да чуете. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро. Има много проекти, които са започнати и които трябва да бъдат завършени. Ако си подам оставката като кмет ще се изтъклува като предателство. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото когато станах кмет. Това е показателно, че работим добре и в правилната посока. В Пловдив се работят проекти за 500 млн“, заяви още той.

Феновете на Ботев може да поемат контрола по разходването на средствата за "Колежа"

Кметът на Пловдив: Казусът със стадионите на Ботев и Локомотив не е мой или на Пламен Райчев

Стадионите в Пловдив изядоха главата на кмета (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ