Кметът на родния град на Десподов му забрани да помогне за празник в детска градина

dsport.bg

Крилото на Лудогорец Кирил Десподов разкри за много неприятна ситуация, с която се е сблъскал преди броени дни. Става въпрос за това, че футболист №1 на България за 2021 г. подпомага финансово детска градина в родния си град Кресна.

Той е искал да помогне за организирането на коледен празник за децата в детската градина, но събитието е било забранено от кмета на Кресна – Николай Георгиев. Според Десподов, причината е, че Георгиев не е бил поканен лично на друго събитие в местното училище, в което участие е взел и българският национал.

Ето какво написа по случая Десподов в профила си във Facebook:

„Рядко изпадам в такива полемики, но има случки, които като граждани не трябва да премълчаваме. Тази история е именно такава - абсолютно разочарование от грозната страна на реалността, с която понякога се сблъскваме.

Всички знаят колко много обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици ръководството на училище "Св. Паисий Хилендарски", в което учих, ме покани за откриването на специален кът, посветен на футболистите, направили първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах чудесно. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С удивление научих, че след срещата е имало сърдити. Тъй като кметът на града - Николай Георгиев, не е бил специално поканен, последва изключително грозно отношение от негова страна, което развали предвиден празник за десетки деца.

Вярвам, че всяко дете трябва да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да афиширам пред никого, помагам финансово на детска градина "Здраве". Сега съм принуден да го кажа, защото опитът ми отново да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С ръководството на градината взехме решение на 20.12.22 г. да направим коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход - беше наета аниматорска фирма и бяха уточнени всички детайли по тържеството.

Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма как да се състои. Причината за това е неаргументирана забрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, ръководството няма как да не се съобрази с това решение. Не е нужно да обяснявам колко разочарован останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са единствено и само лични - обида, че не е бил поканен на събитието в училището. И тук идва въпросът - колко често кметът решава еднолично какво и как да се случи в града, базирайки решенията си на собствени емоции, а не на реални аргументи. Що за човек трябва да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И как такъв човек би управлявал цял един град честно и правилно? Ами ако и за големите проблеми взима решенията по този начин?

Не разбирам от политика и стоя далеч от нея, но не мога да остана безучастен към подобна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, освен да разкажа тази случка с лош край“.

Самият кмет на Кресна Николай Георгиев отговори под поста на Десподов във Facebook, давайки своята гледна точка за ситуацията и разяснявайки защо е било невъзможно провеждането на подобно събитие. 

Кирил Десподов с жест към родното си училище в Кресна (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ