Кубрат Пулев заяви след церемонията по награждаването на Спортист на година, че основната му цел за 2020 година е да донесе световната титла в бокса в България. Кобрата очаква сблъсъка срещу Антъни Джошуа. Пулев изказа мнение за това е какъв е основният проблем на България.

"Чувствам се перфектно. Знаете, че имам неизчерпаема сила и енергия. През 2019 година имах много интересна година. И спортна, и не само. Мачът с Богдан Дину беше много драматичен и преломен момент. Можеше и да загубя. Върнах се в мача. За мен беше изключително препятствие. Доволен съм от себе си като психика. За мен лично като усещане и като успех, беше огромно, защото този мач беше на ръба", обяви Кобрата.

Спортист на годината за 2019 стана Владимир Илиев

"На вратата на световната титла. Ще направя всичко възможно да успея и да донеса световната титла в България. Сега си почивам. На мен много почивка не ми трябва. Ще почиваме на ония свят, на този ще се трудим здраво. Господ ми е дал толкова енергия. Дано да победя през 2020 година и след това вече ще си почивам яко", добави той.

"Моята цел никак не е по-малка от олимпиада. Радо е много перспективен. Предполагам, че след олимпиадата той ще мине към професионалистите. Той е умен. Дано да вземе златен медал от олимпиадата. Можем да го ползваме спаринг партньор, а той може и нас да ни ползва. Той е свестно и мъжко момче", каза още той.

"Предпочитанията са едно на ръка, но реалността е друга. И аз предпочитам вече да съм световен шампион, предпочитам да играя с Кличко сега, примерно, още един път. На мен най-много ми било приятно да е в България този мач с Джошуа. Това ще е огромна реклама за света", сподели Пулев.

"Ще се борим за това нещо, не е невъзможно. Елементарни грешки направих срещу Кличко. Тези грешки едва ли ще ги повторя, вярвам. Може би през април ще се бия в България. Нека да минат празниците и да стартирам подготовка. Няма да ядем много по празниците. Хубаво е, тези награди да се правят малко по-късно като дати през годината, защото виждате - брат ми не можа да влезе. Малко е нечестно спрямо тях", сподели Пулев.

"Любовта, завистта, злобата. Това е проблемът на българите. Просто трябва да се обичаме. Когато това стане тази местност България ще бъде райска", добави Кобрата.

Чуйте какво каза Кубрат Пулев в аудиото

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS