Кобрата: Мачът ми с Джошуа няма как да се проведе на 20 юни

| Бойни спортове

Двубоят за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да се проведе на 20 юни. Това заяви Кобрата пред bTV. Причината е разпространението на коронавирус по цяла Европа,

Той смята, че мачът между двамата ще се отложи поне с няколко месеца заради ситуацията с коронавируса по света:

„Чувствам се перфеткно, важно е да остане духа здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно. Всички заедно. Видяхте така ни постави ситуацията животът, че трябва да действаме заедно и трябва да решаваме заедно. Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство. За мен е много сериозно и хората трябва да се подготвят“, коментира Пулев ситуацията с COVID-19 на територията на България.

„Аз и брат ми само тренираме в залата ни, но почти не се засичаме. Когато можем, идваме и тренираме, защото все пак трябва да се поддържа някаква форма“, призна най-добрият български боксьор.

„На 20 юни няма как да се осъществи мачът ми с Джошуа, макар че аз съм готов. Най-вероятно ще бъде след няколко месеца, към края на ноември“, обяви Кобрата.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още