Кокала: Президентът е неразпознаваем, Левски винаги ще е жив

Георги Атанасов Георги Атанасов

Последният треньор, ставал шампион с Левски през 2009 година в първенството Емил Велев , бе гост на Пресклуб България, където бе запитан за актуалните теми около "сините". Кокала говори за предстоящото дерби с ЦСКА, за лидерите в Левски и за неяснотата около собствеността на "синия" клуб"

"Гледах мачовете на Левски в подготовката в Турция и има доста положителни неща. Естествено мога да отлича човека, който е виновен за това - г-н Хубчев. Много добре си върши работата и съумява да сплоти колектива, както нашите български футболисти, така и чуждестранните. Затова смятам, че има бъдеще в този отбор, който смело мога да заява, че може да гони шампионска титла още тази година. Не виждам да има някаква пречка. Наляха се доста средства в нашия отбор. Привлякоха се двама, трима класни футболисти, които ще спомогнат за развитието. А какво ще покаже бъдещето със собствеността на Левски, знаете, че по-голям от Левски няма и по-голяма публика от левскарската няма. Левски винаги ще е жив и ще живее."

"Не може да няма лидери в отбора, бих отличил Живко Миланов, още по мое време станахме шампиони. По-креативни футболисти бих добавил Тиам, но не знам дали ще продължи договора си, това е работа на ръководството. За изявен нападател бих отличил Костов, който вкара във важни мачове. Около трима, четирима се върти гръбнака на отбора. Когато пази Николай Михайлов, той също е лидер. Не знам дали е достатъчно да се вземе титлата и купата. Не мисля, че трудно може да се надмине Лудогорец, но според мен те имат много по-голямо спокойствие от Левски и ЦСКА. При нас в големите отбори напрежението е огромно, а при тях има спокойствие и самочувствие заради шампионските титли" продължи Емил Велев.

За смяната на собствеността през последните години, легендарният футболист и треньор се изказа по-остро за наследниците на поста на Тодор Батков:

"Аз си го обяснявам, че с по-малко желание са влезли в това русло - президент на клуб. На Левски Георги Попов, той за мен е неразпознаваем. Не знам той играел ли е някога футбол. Левски е доста апетитна хапка като марка и бранд и не мисля, че някой в България и чужбина няма да иска да поеме такъв клуб с толкова ресурси и рекламодатели, които привлича Левски, а Левски е лицето на българския футбол с огромна публика. Ще бъде страхотен ход, ако Цветомир Найденов поеме тази тежест, защото той е футболен човек, а аз го познавам много добре. Няма значение клубната принадлежност. Мога да ви кажа, че той е бил в школата на Левски. Смятам, че такива хора са нужни на спорта у нас."

"Преди 10 години г-н Батков ми е показвал бланки с разходите на месец, които бяха около 450 хиляди лева, което на години е около 6 милиона. Минали са наистина 10 години, но за нашата действителност това са доста пари. Това, което е изхарчено до сега, около 24 милиона, за мен са ужасно много пари и трябва да бъде друго от футболистите. Не можем да говорим за финансова криза, защото тези пари са вложени за задължения, за привличане на футболисти и лагери. След идването на г-н Русев, този меценат, се виждаше какво ще се случи, че много кратко ще се заседи в Левски. Сега същото виждаме и с Божков. От много години той е най-богатият българин, това е ясно, но виждаме, че реалността е друга.Чух в медиите за бащици и майки, това е малко смешно.  Човекът, който е начело на Левски, трябва да има амбиции да е там и да знае какво е Левски. Това е основен фактор" каза още Велев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още