‘’Колежа’’ очаква мача с Левски, Етап 1 е напълно завършен

dsport.bg

Обещанието на фирмата изпълнител на строителството на стадион „Христо Ботев“ е изпълнено, след като на 31 март 2023 година Етап 1 е готов. „Колежа“ очаква въвеждането си експлоатация.

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов заяви, че хората могат да бъдат спокойни: „За мача с Левски стадионът ще бъде въведен в експлоатация. Очакваме комисията между 12 и 18 април да дадат Акт 16. Имаме и уверението от БФС, че за 24 часа ще направят оглед и дадат съответния лиценз”, каза Филипов. Той допълни, че освен сектор „А” и сектор „В” ще бъде покрит до мача със „сините”.

„В предложението до Общинския съвет не фигурира никъде банкова гаранция. Притесненията са ми, че може да се случи като с пробива на Водната палата. С едно решение дадоха парите, с друго го отмениха.  Сега плащаме 1 млн. лева от данъкоплатците заради двете решения. Без банкова гаранция не мога да вложа тези 17 млн. лева, защото рискът е огромен”, каза Филипов.

Той е разговарял с кмета Здравко Димитров, като притесненията са, че банковата гаранция е голям разход за Общината. Филипов ще направи среща с банката между трите страни, за да се даде възможно на най- ниска такса за гаранцията. Ако Общината го приеме, то се очаква предложението да се направи на микрофон по време на сесията на 6 април, тъй като то вече е внесено и не може да се променя.

Вдигнаха паметник на Христо Ботев пред „Колежа“

Гласуват още 6 милиона за козирката на ''Колежа''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ