Колко още време, Валверде?

dsport.bg

Дебатът около Ернесто Валверде бе дълго обсъждан около миналия сезон. Противоречията бяха очевидни. Той не е единствения виновник за плачевния старт на сезона в Ла Лига, но той е една от основните причини за бедствието.

Неговите решения, неговата съмнителна способност да реагира и пораженческите симптоми, които той излъчва са един от най-големите слабости на тази Барселона. Но, настоявам, той не е единственият.  Както е най-логично във футбола, най-адекватното решение, или поне най-важното от гледна точка на инфраструктурата на клуба, е да се търси променя в треньорския пост.

Хосеп Мария Бартомеу няма да го направи, защото точното време беше в края на миналия сезон и ако той не посмя да махне Валверде, сега също няма да го направи, тъй като сме едва в началото на сезона. Но в същото време има достатъчно причини за уволнението на Ернесто. 

Не можеш да задържиш треньор, който отпада от елиминациите в Шампионската лига в две поредни години, след като е спечелил първия мач с разлика. В отбора има толкова малко играчи за поста централен защитник, а в същото време през лятото не бе поставена основна цел на трансферния пазар да се заздрави тази зона. В три гостувания съперниците се целят да спрат пасовете на млади Франки де Йонг, а ти не променяш нищо, за да намериш решение на проблема. 

Не е добре за съблекалнята, че играч може да има такъв неорганизиран живот и многобройни недисциплинирани действия - Усман Дембеле. А в същото време той все още получава  възможности за изява. Няма рационално обяснение, за факта, че играч като Карлес Алена, може да започне в първия мач от сезона и после да изчезне дори от групата. Това, че пускаш като титуляр в центъра на халфовата линия играч, който искаше да продадеш през лятото - Иван Ракитич.

Барселона игра може би най-ужасяващия си мач за всички времена. Небалансиран Отбор, разчитащ на 16-годишен младеж и на същия този един човек, който обаче с години все повече прилича на обикновен човек.

Той просто загуби всички кредити на доверие. А какво трябва да стане още, за да може Барселона да смени треньора?

Marca.com

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още