Колоездач №2 на България - за изминалия сезон и амбициите за следващата година

Валери Станков Валери Станков

Колоездач №2 на България Николай Генов даде специално интервю за dsport. В него талантливият велосипедист говори за изминалия сезон, както и за амбициите си за следващата година.

Ники, завърши не толкова дългия състезателен сезон в колоезденето на писта, каква бе годината за теб? 
- Доволен съм от изминалия сезон. Главните цели бяха постигнати -  да спечеля титлите на България в дисциплините скрач и омниум. Шампионатът протече точно според моите очаквания, не беше най-лесното ми състезание, но се борих и показах най-доброто от себе си.

Финишира втори в ранглистата за годината, което е най-високата позиция досега в кариерата ти. Можеше ли да се пребориш за лидерското място? 
- Да, за мен това е най-доброто класиране в ранглистата. Колкото до първото място, Мирослав Минчев  наистина е най-класният  пистов състезател в България, много добър спринтьор, но пък това ще бъде една от целите ми за следващия сезон.

На Европейското първенство в Пловдив, като от отбора на България  ти зае 6-то място в отборния спринт. Два пъти се класира на 17 - то място - в дисциплините скрач  и омниум, а в елиминацията финишира 13-ти.  Каква е оценката би си поставил?
- Относно моето представяне на Европейското първенство в Пловдив - за мен то беше незадоволително, но реалистично погледнато трудно е да очакваме повече предвид подготовката, която проведохме през изминалата година. Нивото ни на писта спрямо другите европейски сили е несравнимо, защото ние не провеждаме  специализирани тренировки всеки сезон. В елиминацията на дисциплината омниум имаше лек инцидент и бях ощетен. Имаше сбутване с представителя на Русия Сергей Ростовцев, което не ми позволи да се класирам по-напред, но и 13- та позиция не е зле, с оглед конкуренцията в тази тежка дисциплина.

Какво предстои за теб през новия сезон? 
- В близките седмици очаквам да се случи нещо много важно за моята кариера като колоездач. Засега не искам да споделям повече по темата, но бъдете сигурни, че ще има широк отзвук в колоездачните среди.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още