Победител в етапи от Джиро д'Италия и Тур дьо Франс ще бъде една от големите звезди в 67-ата Обиколка на България. Става дума за актуалния шампион на Литва в общия старт Рамунас Навардаускас, който ще предвожда у нас френския отбор NIPPO DELKO One Provence, който е част от ProTeam системата.

Навардаускас има етапни победи в Джиро д’Италия (2013) и Тур дьо Франс (2014). През 2012 г. той носи розовата фланелка на лидер в Обиколката на Италия в два етапа.

Литовският състезател има общо 14 професионални победи, той е четирикратен шампион в общия старт и трикратен в индивидуалното бягане по часовник на своята страна. Навардаускас участва в осем големи обиколки (Тур дьо Франс 5 пъти и Джиро д’Италия 3 пъти), като завършва във всяка една от тях.

През 2015 г. Навардаускас печели бронзов медал в общия старт на световното първенство в Ричмънд, финиширайки зад Петер Саган и Майкъл Матюс.

В предварителния състав на Nippo Delko One Provence е заявен още един национален шампион - първенецът на Сърбия за последните две години Душан Райович. В тима ще бъде и опитният френски състезател Жулиен Ел Фарес.

Обиколката на България се завръща след двугодишно прекъсване със съдействието на генералния спонсор ДЗИ. Състезанието е с категория 2.2 в календара на Международния колоездачен съюз (UCI), а заявка за участие подадоха над 30 отбора от Европа.

Надпреварата започва на 27 юли с пролог в София и завършва на 1 август в Бургас.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS