Луис Карлос Чиа даде всичко от себе си, докато наближаваше финалната линия на поредния етап от обиколката на Колумбия по улиците на Монтерия, изпреварвайки конкуренцията, за да си осигури първото място.

Усилията на Чиа се изплатиха и той вдигна победоносно ръцете си във въздуха, след като прекоси финалната линия, докато колелото му продължаваше да се движи към тълпа фотографи, сред които случайно беше съпругата му Клаудия Ронкансио.

Ронкансио, която е фотограф и пътува с Чиа, за да му записва успехите в колоезденето, правеше снимки, за да улови въодушевлението на своя съпру след победата.

Чиа не успя да запази контрола на колелото си, най-вероятно поради метеорологичните условия и в крайна сметка се блъсна в жена си.

Създалата се ситуация бързо развали настроението му от победата.

Съпругата на колоездача лежеше на земята с отворени очи в привиден шок, докато хората се събраха около нея, за да ѝ окажат помощ. Чиа се измъкна невредим, но все пак трябваше да получи помощ, за да слезе от колелото си.

В резултат на инцидента Ронкансио беше откарана в местната болница и в крайна сметка получи шевове на главата, тъй като имаше рана, причинена от съпруга ѝ.

След случилото се Чиа каза на колумбийските медии, че е объркан от събитията, които са станали.

„Спрях, но спирачките явно точно в този момент отказаха и прегазих жена си. Не знам какво точно се случи в този момент, когато бях отвъд финалната линия. Опитах се да спра, но колелото не реагира. Слава Богу, че тя не загуби съзнание“, коментира Чиа.

По-късно той посвети победата на съпругата си, което може би е най-малкото, което можеше да направи предвид обстоятелствата.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS