Компания, съдействала за основаването на Суперлигата, ще присъства на делото срещу турнира

dsport.bg

Европейската Суперлига, която предизвика огромен трус в световния футбол с учредяването си преди няколко месеца, отново напомни за себе си.

Представители на компанията „A22 Sports Management“, която бе една от основополагащите страни по зараждането на новия турнир, ще могат да присъстват на делото между УЕФА и 12-те отбори, които основаха Суперлигата. Това става в разрез с желанието на президента на европейската футболна централа Александър Чеферин, който поиска на тях да им бъде забранен достъп. По този начин от компанията ще могат да предприемат действия срещу клубовете, които само дни след като основаха новия турнир, бяха принудени един по един да го напуснат под натиска на своите фенове. УЕФА, от своя страна, няма да може да направи същото срещу отборите или срещу компанията, която действаше като съветник за суперлигата.

Магистратът на Търговския съд в Мадрид потвърди заповедта от 4 юни 2021 г., в която е договорена появата на компанията „A22 Sports Management S.L.“ в процедурата относно Суперлигата. Нещо, което УЕФА се опита да избегне с жалба, която бе отхвърлена. Според съда „докато процесът е в ход, всеки, който докаже, че има пряк и легитимен интерес от резултата на делото, може да бъде допуснат като ищец или ответник“.

По този начин компанията остава ищец срещу УЕФА. Именно тя отговаряше за проектирането, създаването, популяризирането, финансирането и изпълнението на това състезание, съставено от 12 от най-популярните клубове в Европа.

На 1 юли същият съд напомни на УЕФА, че трябва да „се въздържа от изключване на клубовете-основатели на Суперлигата от състезанията, организирани от нея“ и посочи, че ако това не стане „ще доведе до налагане на глоби и дори възможност за извършване на престъпление - неподчинение на съдебната власт“.

Суперлигата нанесе още един удар срещу УЕФА

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още