БФС ще организира извънреден Конгрес на 12 октомври

dsport.bg

Българският футболен съюз реши да се съобрази с решението на Софийския градски съд и да проведе конгрес на 12-и октомври. Този конгрес се организира от Инициативния комитет на Димитър Бербатов и е насрочен по съдебен път заради искане на 189 клуба, вписани в подписка.

На страницата на централата се съобщава:

Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 г., от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС, УЕФА и ФИФА.

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число – и политически такива.

Изразяваме категоричната си готовност да съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции.

С тези си действия Българският футболен съюз отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи.

БФС опита да блокира Конгреса на 12.10, съдът не уважи иска

В Търговския регистър бе записан редовен Конгрес на БФС на 18 март 2022 година

Официално: Съдът свика Конгрес на 12 октомври, след искане на Бербатов и екипа му

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още