Контузия спря ансамбъла по художествена гимнастика от участие на Световното

dsport.bg

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс. Новината бе потвърдена от БФХГ. 

Мария Петрова: Имайки представители на такива позиции в Техническия комитет, ние ставаме водещи, а не следваме

Олимпийските шампионки заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор. Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка.

Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно.

Шампионатът на планетата започва на 27 октомври с квалификациите на обръч и топка при индивидуалните гимнастички. България ще бъде представена в индивидуалното от Боряна Калейн и Татяна Воложанина, която ще дебютира на Световно първенство. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още