Коронавирусът отмени Гран При в Тие

Епидемията от коронавирус вече започна да засяга и спортните събития във Франция. След като двубоят между Страсбург и ПСЖ от Лига 1 бе отложен, стана ясно, че феновете на художествената гимнастика в страната няма да могат да се насладят на Гран При Тие.

Отложиха първи мач от френската Лига 1 заради епидемията от коронавирус

Организаторите съобщиха, че във връзка със създалата се ситуация в страната, предизвикана от коронавируса, отменят 34-ото издание на Гран При Тие. Надпреварата трябваше да се проведе на 28 и 29 март. 

Коронавирусът спря гимнастичките ни от участие в Германия и Испания

Това е второто състезание от веригата Гран При, което е отложено. Първото бе това в Марбея, където за България трябваше да стартират Невяна Владинова и ансамбъл жени. За момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска това щеше да е дебют пред публика през новия сезон. Новият вирус спря грациите ни и от участие на първата Световна купа за сезона, която ще започне на 3-и април в Пезаро, Италия. 

В събота обаче започва участието на Боряна Калейн в Бърно, Чехия. В страната има единични случаи на заразени с коронавирус.

Гимнастичките ни няма да участват на Световната купа в Пезаро

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още