Коронавирусът променя и празнуването на гол, в Бундеслигата с конкретни указания

| Германия | Емил Евтимов

След точно 7 дни Бундеслигата ще се превърне в първото голямо футболно първенство, което ще се поднови във времената на коронавирус. Затова спомогна много овладяването на вируса в Германия, но също така голяма заслужа има много подробният план за провеждане на мачовете, който в момента се изучава и от другите големи първенства.

Освен всичко друго планът включва и разпоредби за отпразнуването на отбелязаните голове. А според тях трябва да забравим за прегръдки, пляскания с ръце и събиране накуп на целия отбор.

Според информацията на „Билд“ футболистите ще трябва да се задоволяват само с „кратки контакти с рамо или крак“.

Друго от новите правила се отнася за извършването на смените като при тях също ще са забранени иначе обичайните пляскания с ръце и прегръдки между влизащия и излизащия от терена.

В мачовете няма да има деца, излизащи с футболистите, няма да има талисмани, както и поздрави между двата отбора преди мача. Отборни снимки също ще останат нещо в миналото.

Всички на резервната скамейка ще трябва да носят маска като ще трябва да стоят през място. Старши треньорът ще има право да маха маската, когато дава указания, но само ако спазва дистанция от метър и половина спрямо останалите. Престоят в съблекалните трябва да бъде минимален, не повече от „30 до 40 минути“ за всеки играч.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още