Коронавирусът заплашва битката между Кобрата и Джошуа

| Спорт, Бойни спортове

Битката за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е поставена под въпрос заради пандемията от коронавирус. Това съобщи собственикът на Matchroom и спортен промоутър Бари Хърн.

Мачът между Кобрата и Джошуа е по програма на 20 юни и трябва да се състои на стадиона на футболния Тотнъм в Лондон. Хърн обаче изрази съмненията си, че срещата може да се проведе по план.

 „Знаем, че сме затънали до ушите в л…а. Не искаме да отменяме големи събития – там, където е възможно те ще се проведат, но това което се случва е еквивалент на световна война. Пулев и Джошуа трябва да се изправят един срещу друг през юни и въпреки, че има три месеца до тогава, не знаем дали това ще може да се случи“.

Освен боксови срещи, мениджърът организира още събития в спортове като снукър, дартс, голф, билярд, риболов и боулинг и сподели, че вече се е наложило някои от тях да бъдат отменени.

„През всичките ми години в спорта никога не съм срещал такива безпрецедентни обстоятелства. Тази година имаме предвидени над 650 събития на живо и вече бяхме принудени да отменим някои от тях – турнир по снукър в Китай, редица състезания по билярд в Северна Америка, състезания по дартс, защото ситуацията там ескалира. Трябва да бъдем разумни и въпреки че поминъкът на хората е поставен под риск, трябва да спазваме указанията“, завърши Хърн.

Кобрата към Джошуа: Обичам предизвикателствата

Прочетете още