Костадин Гергинов атакува Томислав Русев, получи отговор

dsport.bg

Председателят на съдийската комисия на БФС Костадин Гергинов коментира Томислав Русев и спортното шоу на Дарик радио. Това стана по време на изказване на Гергинов в Студио „Дерби“. Ето какво каза Гергинов за съдържанието на Спортното шоу на Дарик радио:

„На мен ми е чудно как хигиенистката чисти студиото на шоуто, което се води от Томислав. То толкова плюнки хвърчат, а те се чистят трудно. Не знам защо го прави този човек. Надявах се да е тук, да дойде, да седне, да каже това са ти претенциите. Има и нещо друго. Когато човек не е успял в дадена дейност. Аз като нереализирал се журналист, не казвам, че наистина е така, бих мразил цялата гилдия, защото аз не съм успял, а вие сте успели. Същото нещо е и с него. Той се пробва преди доста години да стане футболен съдия, не успя и дайте сега да плюем. Другото нещо е. Може би, търся обяснение за себе си, че сина му е съдия. Да не кажат хората „Ей, ти мълчиш и разпъваш чадър над съдийството“, дай да ги плюем и тях. Е, защо? Кой има полза от това нещо“, каза Гергинов.

В ефира на Дарик радио и Спортното шоу на Дарик Томислав Русев отговори на нападките на Гергинов:

„Без да звучи грубо Коце Гергинов е ниска топка. Оплювали са ни и сме се карали с далеч по-сериозни футболни хора.  Ако замълча ще кажа, че съм гузен и ща не ща, ще трябва да му отговоря. Нашата хигиенистка се казва Нели и е легенрадна фигура, защото работи тук повече от 25 години, аз съм от първия ден – от 28. Може да се съмнява в мен, в екипа, когато говорим за съдийството, но не бива да се съмнява в качествата на хигиенистката Нели. Тя се справя безупречно, гарантирам. После, драги Коце, ще те помолим, като слушаш Спортното шоу на Дарик радио сериозно да си отпушваш ушите. Ако имаш тапи или памук да си ги махаш. Много ясно и точно и ясно да кажеш какво имаш предвид, когато говориш за коментарите мои или на колегите в коментарното студио, когато коментират мачове. Ние не сме виновни, че трябва да отразяваме съдийските грешки, а те, за наше съжаление, са купища. Ние в нашия екип никога не сме спорили кой е човек на Лудогорец, кой е на Левски или ЦСКА, защото сме екип и защото сме работещи хора. Така, както виждаме нещата, така ги казваме. Ако случайно не знаеш дори си тръгнахме след натиск на двама братя, които управляваха футболен клуб и медия доскоро. Напуснахме сайта gong.bg, който бяхме създали с много любов, защото ни натискаха. Нас, когато ни натиснат, си тръгваме. Не позволяваме натиск. Твърдя, че последните месеци сме достатъчно коректни към съдийската комисия, защото оценяваме, че това е ново ръководств и даваме необходимото време за адаптация. Няма да обяснявам на Коце Гергинов какво говорим по Дарик радио, аудиторията много добре го знае. Без никакво съмнение сме най-слушаното спортно радио предаване. Ние, драги Коце, ще си я караме така, както си знаем. Ще те помоля по никакъв начин да не казваш гък за сина ми или за другите ми две деца. Да, големият ми син е съдия и той си носи отговорност за решенията с флагчето край тъчлинията. Той е голям мъж с жена и дете. Децата са възпитани да си отговарят сами за постъпките си, а аз не им се бъркам. Ние за чаршафи и завивки не питаме. Какво правите там си е ваша работа, на всеки човек. Нас ни интересува какво правят съдиите на терена. Казвали сме, че съдийските шефове и съдиите не са виновни, а са виновни са тези, които ги натискат – собственици на футболни клубове. Нашата атака не е срещу Съдийската комисия. Да, ние атакуваме директно ръководството на БФС  и Изпълкома, който си прави на „дръж ми шапката“ и не си подава оставка. Вече е почти ясно, че много скоро се завръщат онези, които уж си бяха тръгнали и БФС ще си я кара така, както си е било. Коце, ако те е страх да въвеждат системата ВАР, по-добре не я въвеждайте. Емо Костадинов ще излезе прав – докато ние сложим ВАР по света ще го махнат“.

Томислав Русев се върна и във времето, в което е бил съдия. „Горд съм, че се помнят тези 2-3 години по детско-юношески мачове, но това в никакъв начин не може да ме направи реваншист. Какво излиза, че аз 30 години си отмъщавам на съдийството ли? Вие нормални ли сте, Коце, Коцета, сериозно ли си мислите Сериозно ли това си мислите? Аз съм най-широкоскроения човек. Тръгнахме си заради Домусчиеви от gong.bg. Да сте чули нещо тенденциозно срещу Лудогорец, че им оставихме сайта и името на предаването? Когато Лудогорец играе силно казваме, че играе силно. Бил съм съдия, за да вляза в положението на съдиите. Ангел Петричев, който също ни е сърдит, аз ще го защитя, защото Гергинов говори за него и го нарича „неуспял журналист“. Не, той е успял журналист, защото работи в Дарик радио, беше шеф на Дарик радио Варна, 24 часа и други проекти. Предложиха му висока заплата и той се справи много добре в Лудогорец. Мразя да се говорят глупости за гилдията. То гилдия на спортните журналисти няма. Има завист, злоба и никой не защитава никой.

Костадин Гергинов: Атаките към мен започнаха след контузията на Антон Недялков

Отговорникът за ВАР сменен от наряд за Левски - Лудогорец заради симпатии към разградчани

Петър Петров отговори на Гергинов: Не съм назначаван за съдийски наблюдател, потомствен левскар съм

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още