Кралев откри нов комплекс за бокс в Плевен създаден от Детелин Далаклиев

dsport.bg

Министърът на спорта Красен Кралев бе официален гост на откриването на новия комплекс по бокс създаден от Детелин Далаклиев в Плевен.

"Прерязах лентата на модерното съоръжение заедно със световния ни шампион от Милано 2009 и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински", заяви Кралев.

"Боксовият клуб на Далаклиев ще работи с подрастващи, като основната цел на спортист номер едно на България за 2009 г. е да изгради състезатели за националните отбори на страната в различните възрастови групи. Новата зала е с площ от 250 кв. м., а в нея ще могат да се подготвят едновременно до 30 боксьори. Оборудвана е с професионални уреди като тяхното закупуване беше финансирано от ММС с 83 958 лв", добави той.

"Министерството на младежта и спорта помогна с каквото беше необходимо за оборудването на залата. Когато световен шампион открива такъв спортен обект това е празник не само за града, в който се прави, но и за целия български спорт.  Уважението и обичта към Детелин са огромни. Огромни са и очакванията от това, което той ще направи със своя клуб. Надявам се колкото се може повече плевенски деца да последват неговия пример, да поемат от неговото мъжество, от неговия кураж, от неговото трудолюбие, за да постигнат мечтите си. Детелин е  едни от най-ярките примери, които можем да имаме за младото поколение. Дано повече деца влязат в тази зала и опитат от магията на бокса. Това ще ги изгради като истински личности със силни характери и достойни българи. Пожелавам на Детелин успех в новото поприще и му благодаря, че се захвана с тази трудна дейност- изграждането на спортен клуб и възпитаването на нашите деца", допълни той.

"Детелин Далаклиев ми благодари за помощта от страна на ММС при реализирането на проекта му в Плевен. Далаклиев изказа благодарност на партньорите си Йордан Червенков и Борис Борисов, които предоставиха сградата за изграждането на комплекса", добави той.

На събитието присъстваха още олимпийският шампион по бокс и бивш треньор на Далаклиев Петър Лесов, световната и европейска шампионка по бокс за жени Станимира Петрова и бронзовата олимпийска медалистка по борба Елица Янкова.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още