Кралев поздрави организаторите на европейското по хокей на трева

dsport.bg

Министърът на спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците на Европейското клубно първенство по хокей на трева, мъже Чалъндж 1 в зала. Организатор и домакин на турнира в к.к. Камчия между 14 и 16 февруари е българският шампион Славия София.

"Уважаеми организатори, спортисти и треньори, скъпи приятели на хокея. За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод провеждането и Вашето участие в Европейското клубно първенство по хокей в зала за мъже Дивизия 1. Приветствам с "Добре дошли в България!" всички чуждестранни участници от Стария континент!

Доверието, което ни гласува Европейската федерация по хокей, е признание за успешното развитие на този спорт у нас. Вярвам, че домакинството на първенството ще донесе на България все по-голяма популярност на хокея сред младите хора и ще утвърди страната ни сред европейския елит.

Убеден съм, че шампионатът ще премине на високо ниво и българската публика ще докаже, че обича този спорт и ще даде допълнителен стимул за добро представяне на хокеистите. 

Пожелавам на всички състезатели и треньори здраве и успех! На добър час!", написа Красен Кралев.

Участници в турнира ще бъдат клубните шампиони на Италия, Украйна, Чехия, Унгария, Дания, Уелс, Шотландия и България. "Белите" си поставят за цел да влязат сред 20-те най-силни отбора в Европа.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още