Кралев за драмата с боксьора: Това е неприятен прецедент

dsport.bg

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че драмата със загиналия боксьор Борис Станчов, който се е боксирал под чуждо име е "неприятен прецедент". Той категорично отрече това е да практика в българския спорт.

"Няма как да подминем този случай. Това е чисто престъпление и криминална проява. Извършено е от починалия боксьор. Но не може да правим каквито и да е заключения преди разследването да приключи. Извън кражбата на самоличността, най-важното е от какво е починало момчето в Албания. Имало ли е залагания, не е наша работа да го коментирам. Това дали някой е залагал е проблем на албанците. В леката категория в бокса почти е невъзможно човек да си отиде само от играта. Важно е да се разбере и кой се е явил на последния медицински преглед. Исус или Борис е бил преглеждан", заяви Кралев.

"Трябва да видим треньорът, мениджърът дали са в течения на тази кражба на самоличност, защото това продължава повече от година. Има български професионален боксов съюз, който е различен от федерацията. Те излязоха със становище. Министерството също се извърши проверка. Това са си частни състезания. Те са професионалисти. Според мен е изключение, не е схема. Трябва да се видят какви са мотивите. Може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България. Неприятен прецедент. Така го наричам", заяви министър Кралев пред NOVA.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още