Красен Кралев: Няма да допуснем натиск върху волейболните клубове у нас

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че няма да допусне да бъде оказван натиск върху волейболните клубове у нас. Той публикува позицията си в една от социалните мрежи.

Причината за изказването на министър Кралев е отвореното писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, в което асоциацията алармира за заплахи от страна на ръководството на родната федерация към тях.
"Във връзка с откритото писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, което получих днес, съм категоричен, че ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат, какъвто и да било натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ. Ние наблюдаваме особено внимателно процесите, които протичат във волейболната федерация. Задължение на министерството е да следи за нормалното насрочване и протичане на Общо събрание. Изборът на ново ръководство трябва да бъде демократичен и в съгласие със закона, като се осигури и гарантира равен шанс за провеждане на предизборна кампания на всички кандидати. За всеки случай на оказван натиск върху клубовете от страна на администрацията на централата на федерацията, моля всички клубове да сезират директно ММС", обясни Кралев.

Алармират за нови заплахи във волейбола 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ