Красен Кралев настоя за повече прозрачност по харчовете на УАДА

dsport.bg

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев за последен път участва в онлайн заседанието на управителния съвет на Световната антидопингова агенция (УАДА) в качеството си на експерт-министър от страна на ЕС. Той е представил координирана позиция на правителствата от всички континенти по финансовите въпроси, свързани с неизплащането на годишните вноски към агенцията, пише вестник "24 часа". Поискал е повече прозрачност при изплащането на средства към президента, вицепрезидента и външните експерти. Приканил е УАДА да продължи да следи спестяванията в следствие от последиците причинени от COVID-19 и да представи допълнителна информация. Позицията на Кралев бе най-високата, която се заемаше в момента от българин в света на спорта. 

Той два пъти бе в борда на Световната антидопингова агенция след избори, един път като министър (ноември 2017-януари 2019 г.), а вторият път като експерт-министър (ноември 2019-май 2021 г.). Позицията експерт министър е лична, изборна и не се наследява по национален принцип, поради което през септември ще се проведат избори в работна група "Спорт" към Съвета на ЕС. Следващото заседание на управителния съвет на УАДА в Бризбейн (Австралия), ако пандемичната обстановка го позволява.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още