Красен Кралев: Не трябва да допускаме повече такъв срам, не знам дали ръководството е легитимно

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че не знае дали ръководството на БФС е легитимно.

Той е категоричен, че не трябва да се допуска повече такъв срам, защото България не е расистка държава.

„Аз не искам да говоря днес за футбола. Искам да говоря за този тежък период, който прежиявахме. Нашите момчета се постараха за децата. Резултатът е в наша полза. Искам да се обърна към всички президенти на клубове, към всички фенклубове, към всички фенове да не допускаме повече такъв срам. Да бъдем толерантни. България не е расистка държава. Ние сме толерантна държава. Да не допускаме повече такъв срам“, сподели Кралев.

„Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент. Има процедура и след това обжалване от г-н Йордан Лечков, след което съдът да се произнесе. За нас е важно да има демократично избрано ръководство. Българският футбол страда в момента. За да има футболът по-добри дни, Не мога да кажа дали ръководството е легитимно“, добави той.

„Чакаме Конгрес, който да донесе всички тези промени, които всички очакваме. Нека изчакаме какво ще се случи. Има неща, които ще се случат в съвсем скоро време. Нека се проведат избори за ново ръководство, което да започне реформите в българския футбол. Има Изпълком, който взима решения“, продължи министърът на спорта.

„Аз се надявам да тръгнем по нов път и да се работи сериозно на ниво детско-юношески футбол. Трябва да подготвим млади футболисти. Трябва да бъдем толерантни. Нашата работа е да няма натиск от федерацията към клубовете.“

„Нека не коментираме хипотези. Нашата работа е да гледаме по-дълбоко и по-мащабно нещата. Ние трябва да видим дали вървим в правилната посока. Има процес, който върви за промяна. Нека се проведе Конгрес и се избере ново ръководство. Аз се надявам да има Конгрес. Това нещо го искат повечето хора. Най-естественото нещо е да има Конгрес, който да избере ново ръководство“, каза още Кралев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още