Красен Кралев: Всяко дете има право на равни условия за спорт

dsport.bg

Министърът на младежтта и спорта Красен Кралев заяви, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Той коментира решението на МС държавата да отпусне 25 милиона лева за ремонт и изграждане на физкултурни салони в 50 училища у нас.

"Основният приоритет в областта на младежта и спорта, който заложихме в програмата за управление е изграждането на физкултурни салони в училищата. С днешното решение на Министерски съвет за отпускане на средства в размер на 25 милиона лева заявяваме ясно, че искаме да подобрим на условията за спортуване на младите хора във всички населени места в страната. Днес е един прекрасен ден за нас, за българските деца, за българския спорт, защото започваме реализирането на една програма, която не е правена в България от десетки години. Още в началото на втория ми мандат като министър на младежта и спорта заявих публично убеждението си, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация. Моята позиция винаги е била в тази посока - да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи", каза Кралев.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още