Краси Балъков: Треньорът няма цвят

| БГ футбол

Новият треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде интервю, в което каза мнението си за случващото се в ЦСКА, Левски, Лудогорец и българския футбол като цяло.

"Треньорът няма цвят. Треньорството е професия и ние я практикуваме. Имам договор с ЦСКА 1948 за три години и мисля за развитието на клуба. Ако някой ден от Левски ме поканят за треньор, защо пък да не приема", каза бившият селекционер на националния ни отбор. 

"Наско Сираков много добре знае с какво се захваща. Пожелавам му успех. Дано да успее в новото начинание. Хубаво е, че Левски се съвзема. Българският футбол има нужда от силни отбори. Когато нивото е по-високо, тогава ще се представяме по-силно в европейските турнири", каза Балъков пред Канал 3.

"За спечелване на титлата не искам да говоря. Нашата цел е да практикуваме качествен футбол, който да радва окото на феновете. Ако спечелим титлата, няма да я откажа. В този момент си гоним набелязаните цели, а на следващ етап ще си поставяме нови", коментира легендата.

"И четирите отбора са заслужили да са на полуфинал за Купата на България. Кой ще грабне трофея, не мога да кажа. Ако ЦСКА София го направи, няма да се разсърдя", добави бившият национал, пожелавайки на "червените" от стадион "Българска армия" да спечелят Купата.

Балъков коментира и дали е възможно скоро някой клуб да настигне хегемона Лудогорец. "Лудогорец е най-добре организираният клуб. Отборът залага на един стил и играчи от доста време. Трудно някой ще може да ги настигне, но във футбола стават изненади", завърши Балъков.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още