Националната състезателка на България по художествена гимнастика Елвира Краснобаева получи специална награда за изпълнение на Световното първенство по художествена гимнастика за девойки.

На шампионата ще бъдат връчени 15 специални награди в различни категории: за най-висока оценка на изпълнение (шест награди - четири индивидуално и две ансамбъл), най-висока оценка на артистичност (шест награди - четири индивидуално и две ансамбъл), най-добър синхрон (един ансамбъл), определени от специално жури; за феърплей (индивидуално и ансамбъл). Наградата за феърплей ще бъде присъдена от акредитираните журналисти и фотографи. Ще бъде връчен и приз "Любимка на феновете", определена от публиката.

Елвира Краснобаева спечели специалната награда за "най-добро  изпълнение/най-висок резултат на изпълнение" за съчетанието си с топка.  За него Краснобаева получи оценка на изпълнение от 8.450, с което взе отличието.

За най-висок резултат на изпълнение на обръч беше отличена Амалия Лика с оценка от 8.300. Представителката на домакините грабна и отличието за най-висок резултат на артистичност - 8.250 на обръч. 8.300 точки на топка бяха достатъчни на Лилиана Левинска от Полша за отличие в тази категория.

Короните бяха връчени лично от представителя на атлетите към ФИГ - Сияна Василева.

Елвира Краснобаева с 2 от 2 финала в първия ден на Световното, България води в отборното

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS