Националният селекционер на България Младен Кръстаич говори преди предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2024 година. „Лъвовете“ ще проведат официална тренировка на базата на Лудогорец на 23 март от 11 часа. България посреща Черна гора на 24 март от 19 часа на „Хювефарма Арена“, а на 27 март гостува на Унгария от 21:45 часа.

„След четирите мача, които изиграхме и 4-те месеца пауза, ето, че стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период и започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни и много млади футболисти. Така поставихме основата за един силен и обновен отбор. След двата приятелски мача идват двубои, в които се определят точки. Групата е тежка, Сърбия е големият фаворит, Унгария традиционно играе добре, а Черна гора е традиционно неудобен съперник с млади играчи, които искат да се доказват“, започна националният селекционер на България.

„Нашата цел е да продължим работата, която свършим. Искам да покажем максимална концентрация. Ще изисквам от играчите максимална концентрация и ще искам доверието към тях да се завърне. Аз не съм човек, който обича да крие нещата, след като завърши тренировката, тогава ще определя стартовите 11. Имате свои източници на информация, аз имам от няколко дни идея в главата си. Разполагам с достатъчен брой млади играчи, които искат да се докажат. В състава може да има познати и непознати играчи, но важното е те да покажат добра игра срещу Черна гора“, заяви Кръстаич.

„Очаквам тежък мач, защото съперникът ни е напълно равнопоставен, но ние имаме нужните качества да се преборим. Играем мач за мач. Трябва да играем максимално концентрирано. Защото има срещи, в които играеш добре и губиш, но има и такива, в които играеш лошо и губиш. Ако зависи от мен ще играем лошо във всеки мач, но нека да спечелим“, коментира националният селекционер.

На въпрос защо Ивайло Чочев не попадна отново сред избраниците му, Кръстаич заяви: „Каквото се отнася до играчите, които са повикани – това е моя работа“.

„Защо младите български футболисти не играят в отборите? Когато дойдох казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Започнахме да изграждаме този отбор с опитни и много млади играчи. Футболът е дългосрочен процес. Задачата, която имаме с играчите, е да дадем най-доброто от себе си. Футболистите трябва с гордост да играят за родината си, а не да идват тук като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете, ако играчите дават всичко от себе си, а и резултатите са важни. За съжаление, тези въпроси, които ми поставите, са характерни за всички балкански държави. Никой не ми оказва натиск, аз самият си оказвам натиск върху себе си, да постигам резултати“, завърши Младен Кръстаич.

Десподов: Трябва да се борим един за друг и ще постигнем голям успех

Левски - ЦСКА срещу България - Черна гора. Това мазохизъм ли е?

България с под 3% шанс да се класира за Евро 2024

Шеф в БФС: Назрял е моментът да се гони класиране

Бивш играч на Левски и Черна гора: Сърбия би трябвало да спечели групата, Станимир Стоилов е човек за оценка 10!

Милан Миятович: Сърбия и Унгария са фаворитите в групата, но Черна гора и България са способни на изненада

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS