Защитникът на Челси Андреас Кристенсен публикува писмо в профила си в „Instagram“, с което се сбогува с клуба и феновете му. Датският централен защитник няма да поднови договора си със „сините“ и ще премине като свободен агент в Барселона.

Ето какво написа Кристенсен:

„Благодаря ти за всичко.

На 16-годишна възраст трябваше да взема трудно решение да напусна Дания. Имаше само един избор за мен и това беше Челси. От момента, в който пристигнах, ме накараха да се почувствам като у дома си, благодарен съм на Джим Фрейзър и Нийл Бат, които веднага ме приветстваха като част от семейството си.

Някои от най-гордите ми моменти в клуба бяха, когато спечелихме ФА Къп за младежи и младежка Шампионска лига. Това бяха специална група млади играчи, с които се гордях, че имам като съотборници.

Миналата година беше най-голямото ми постижение като играч, когато вдигнахме Шампионската лига в Порто.

Бях младо момче в Челси с всички надежди и страхове на играч, който започва кариерата си, и съм благодарен на целия клуб, че сбъдна мечтата ми.

След като прекарах десет невероятни години в този клуб, почувствах, че сега е подходящото време за ново начало за мен и семейството ми. Психически последните няколко месеца бяха трудни, тъй като не беше лесно решението да напусна този клуб и да оставя феновете му.

Не съм най-приказливият човек, така че понякога хората не разбират колко много означават клубът и феновете за мен. Ще ми липсват играчите, персонала и всички тук. Пожелавам най-доброто за клуба и феновете в бъдеще“.

Ювентус отхвърли първата оферта на Челси за Де Лихт

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS