Един от най-популярните тимове във Франция – Бордо беше изключен от Лига 2 и бе пратен в трета дивизия на националното първенство, съобщиха от пресслужбата на Професионалната футболна лига на Франция (DNGG) във вторник вечер. Причина за решението са множеството финансови нарушения, допуснати от ръководството на клуба.

Реакцията от клуба беше мигновена, като Бордо съобщи, че ще обжалва това решение. Ето какво написаха в официалния сайт на Бордо:

"Очевидно клубът веднага ще обжалва това решение. Това брутално решение дойде след почти двучасово изслушване и лишава клуба от възможността да продължи да прилага стратегията за ичистване на финансовото си състояние и да напише нова страница в историята на Бордо.

На Изслушването на 14 юни 2022 г. пред DNCG клубът представи гаранцията за повторно ангажиране на мажоритарния акционер в размер на 10 милиона евро, споразумение с титулярите по клубния дълг, както и оферти за продажба на няколко играчи, чиято обща сума надвишава целите, определени от Комисията".

Изхвърлиха легендарен френски клуб в трета дивизия заради финансови проблеми

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS