Барселона се отнесе неуважително към Шави, когото реши да уволни след края на този сезон, въпреки че през пролетта ръководството на клуба да опитваше да убеди младия специалист да остане, след като самият той в началото на годината обяви, че ще напусне през лятото.

Въпреки това отношение от клуба, Шави показа, че на първо място е фен на Барселона, или иначе казано – „куле“, както наричат привържениците на Барса, а чак след това служител на клуба.

Доказателството за това е, че Шави се е отказал от обезщетението, което Барса трябваше да му изплати, и което възлизаше на заплати за един сезон, колкото оставаше на младия специалист по договора му с каталунците от 2021 г., съобщи вестник „Mundo Deportivo“.

Шави се е отказал от възнаграждения на стойност около 8 милиона евро, като единствено е поискал от клуба да изплати обезщетение на неговите помощници, както и да му плати сумата от 2,5 милиона евро, която Шави даде на Ал Сад, за да се раздели предсрочно с катарският клуб през 2021 г. и да поеме Барса в трудния момент, в който се намираха каталунците тогава.

Известно е колко трябва да плати Барселона на Шави и неговия треньорски щаб

Шави: Първо съм фен, а след това играч и треньор, да живее Барса!

Официално: Шави вече не е треньор на Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS