Директорът на Дирекция Спорт при община Варна Кристиан Димитров бе гост в спортното шоу на Дарик Североизток тази сутрин. Той говори за предстоящите в морската столица европейски първенства по художествена гимнастика, ветроходство в клас "Лазер", хандбал и плажен хандбал.

"Въпреки пандемията, Варна ще бъде домакин на тези форуми. Имаме достачно опит. Успяхме да вземем домакинствата на базата на това, което се прави в общината като дейности и инфраструктура, като политика целенасочена към спорта. Реално дори европейските първенства са повече. В плажния хандбал например, първо е за юноши и девойки, а след това за мъже и жени. Никога досега не е било слято, на тази година ще е така. Да не забравяме, че тази година ще има и европейско първенство по карате киокушин. Там общината не се включва, но Варна е домакин и на това събитие. Готови сме за тези форуми. Имаме опит с домакинствата във волейбола, 3 години организираме и европейска купа по ветроходство", сподели Димитров

Той потвърди, че лекоатлетическите  клубове във Варна от април месец ще могат да се готвят на пистата на стадион "Младост".

"Това стана възможно благодарение на съвместната дейност на министерството на спорта и на общината. Ще бъде осигурен достъп на лекоатлетическите клубове до пистата в продължение на 7 месеца от април до октомври, включително. Ще има изготвен график за тях. По никакъв начин няма да пречат тренировките на мъжкия футболен тим на Черно море", каза още шефът на Спорта.

Кристиан Димитров говори също за спортните бази във Варна, за бюджета за спорта, както и за стадион "Варна".

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS