Кузманов ще участва в среща спортните министри на страните от югоизточна Европа в Истанбул

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще вземе участие в първа среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за сътрудничество в Югоизтачна Европа (ПСЮИЕ). Събитието ще се проведе на 09.06 в Истанбул. Срещата е под надслов “Опознаване на съседите чрез спорт” и се инициира от министъра на младежта и спорта на Република Турция д-р Мехмет Мухарем Касапоглу.

Освен министър Андрей Кузманов до момента участие са потвърдили представители на Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Албания, Хърватия, Косово, Румъния и Гърция.

Сред основните теми на дневния ред ще бъдат новите възможности, които се откриват пред страните, базирани на регионалното развитие и сътрудничество чрез обединяващата сила на спорта и динамиката на младежта.

В резултат на срещата участниците в нея ще излязат със съвместна декларация, която ще подчертае важността на двустранните и многостранните сътрудничества на страните от региона в областта на младежта и спорта. По време на визитата си в Истанбул министър Кузманов ще проведе и двустранна среща с турския си колега.

ПСЮИЕ е междудържавна платформа за сътрудничество, създадена в София през 1996 г. с 13 участващи държави. Нейната цел е да създаде среда на мир, сигурност и стабилност, установяване на добросъседски отношения и осигуряване на регионално сътрудничество.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още