Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа вкара първия гол при победата на Швейцария с 3:1 над Унгария в мач от Група „А“ на Евро 2024.

„Това е една сбъдната мечта, нещо като сърбеж, както се казва. Преди няколко дни разбрах, че ще мога да започна днес. Короната на днешния ден беше победата“, заяви швейцарският нападател.

Дуа обясни и как се е чувствал в началото на мача в Кьолн: „Всъщност добре, наистина добре, нервността дойде сега. Два часа, три часа преди мача тя вече се появяваше в мен. Когато чух химна, сърцето ми щеше да изхвръкне от тялото ми. Никога през живота си не съм изпитвал такива чувства. За мен вкарването на голове е най-хубавото чувство“.

„Добър въпрос, добър въпрос. Вероятно не беше толкова добър от гледна точка на красотата, но от гледна точка на емоциите, това е най-доброто нещо, което съм правил“, каза Квадво Дуа за гола си в 12-ата минута от мача.

„Получавам хубав пас в дълбочина. Харесвам такива топки, които мога да преследвам. Изведнъж оставам сам срещу вратаря, вкарвам и след това съм много щастлив, че страничният съдия задържа флага. Мечтата ми е сбъдната. Както е в момента, не знам, 30 секунди, 45 секунди след онзи момент усетих нещо, което никога не съм изпитвал в живота си. Тогава всичко избухна“, коментира още Дуа своето попадение.

Той каза, че не е видял своето семейство на стадиона: „Не, не съм, не ги видях. Семейството беше там и да, аз вкарах във вратата пред тях“.

„Мисля, че всички бяхме пределно концентрирани психически. Бяхме жизнени и играхме добре. И да, мисля, че демонстрирахме добре опита си“, изтъкна Квадво Дуа.

„Имаме амбиции и бих казал, че съм благодарен, че съм там. Благодарен съм, че бях в стартовата единайсеторка. Също така съм благодарен, че изминах целия път. Сега ще видим какви ще са следващите няколко дни“, насочи погледа си към предстоящите мачове нападателят на „орлите“.

„Мисля, че това беше много важен сезон за мен. Участвах в евротурнири и играх в добър отбор, което е много важно“, каза Квадво Дуа за изминалия сезон с екипа на Лудогорец.

Той не пропусна да спомене и селекционера Мурат Якин: „Мисля, че имаме чудесни отношения. Той ме включи в списъка на страната, за да ме вземе, така че да, имаме добри отношения“.

„С най-добри пожелания и поздрави от Германия. Благодаря ви“, благодари той на феновете.

Квадво Дуа говори и за това, че е първият футболист от българското първенство, който вкарва гол на Европейско първенство: „Да, за първи път чувам това. Да, за мен е чест и съм много благодарен за това. Но това е просто цел. Трябва да продължа. Така че съм щастлив“.

„Все още не мога да говоря български, но им пожелавам да имат добра предсезонна подготовка“, завърши Дуа.

Квадво Дуа е първият футболист от родния елит с гол на Европейско първенство

Исторически гол на Квадво Дуа поведе швейцарската армада срещу Унгария

Какво може да ядете и колко струва на стадионите на Евро 2024? (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS