Ла Лига се подновява на 11 юни, а новият сезон ще стартира на 12 септември

| Испания

Футболното първенство на Испания ще се поднови на 11-и юни, за да завърши прекратения заради пандемията от коронавирус сезон 2019/2020. А следващата кампания 2020/2021 ще започне на 12-и септември, обяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. Актуалният сезон в Испания спря през март заради пандемията от коронавирус.

"Благодарение на Испанската федерация ще можем да играем в оставащите пет понеделника“, сподели Тебас.

„Осигуряваме нови часове за мачовете, което позволява пазарът ни в Азия да се увеличи. Надяваме се и в бъдеще да можем да играем петъците и понеделниците без да преговаряме", добави той.

"В нощта на мача изпробваме ново аудиовизионално ниво зрителят да може да избира между две картини - реалната и с публика и звук виртуално. В Бундеслигата избраха виртуалния звук и този метод беше успешен. Ние също работим върху тази опция. Искаме да дадем алтернатива на зрителите: тишината и виртуалния шум. Пробите са интересни и предизвикват внимание", продължи шефът на Ла Лига.

“Новото първенство ще започне на 12 септември."

"Пътят да бъдеш номер 1 е дълъг. Тежко щеше да е да не излезем от тази ситуация. Вижте Лига 1 във Франция. Те взеха прибързано решение. За нас нещо подобно би било катастрофа. Ние трябва да продължим работата, която за момента ни е поставила малко над Бундеслигата и близо до Висшата лига", каза още Тебас.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още