La Repubblica: Отлагат Серия А до 3 май?

| Италия

Все повече футболисти в Италия биват диагностицирани с коронавирус. С това се увеличава вероятността Серия А да бъде отложена минимум до 3 май и да се очаква да приключи до 30 юни.

Според информацията на вестник „La Repubblica“, повечето лекарски щабове на клубовете са убедени, че отлагането на шампионата ще се увеличи с един месец. В момента шампионатът е преустановен до 3 април.

Очаква се през следващата седмица лигата и федерацията, заедно с клубовете да вземат конкретни решения относно датата за подновяването на шампионата, както и за формата до края на сезона. 

Вече седем футболисти от състава на Сампдория са диагностицирани с коронавирус, има трима играчи от Фиорентина, както и един от Ювентус.

Освен това има по още един човек от екипите на Сампдория и Фиорентина, които са позитивни за коронавирус.

Ще отнеме няколко дни мерките взети от правителството на Италия да окажат въздействие.

Ето защо се смята, че Серия А ще планира подновяването на първенството на 3 май, а тренировъчните занимания ще бъдат възобновени две седмици по-рано.

С очакването УЕФА да отложи Евро 2020 за следващата година, това ще даде повече време на клубовете да завършат сезоните си.

Серия А ще трябва да се вмести да приключи до 30 юни, защото това е датата, когато договорите на много треньори и футболисти с отборите им изтичат. В противен случай може да възникне ситуация, в която клубовете ще влязат в юли месец с мачове, които им предстоят, но с футболисти и треньорски екипи, които вече не са по договор или трябва да се върнат в отборите, откъдето са били изпратени под наем.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още