Спортният мениджър Лъчезар Танев даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което засегна множество теми около събитията в българския футбол. Той коментира последните трансфери на Лудогорец, ЦСКА и Левски. Танев разкри, че е помогнал за сделката между Левски и Фиорентина за младия вратар Иван Андонов.

Лъчезар Танев заяви, че всичко в българският футбол е тотално объркана, а новият президент на БФС трябва да има голяма смелост, защото има влиятелни хора в много от родните клубове. Той направи и сравнение между българската действителност и други европейски държави, където според него е „истинската демокрация“.

„Това, че ЦСКА и Лудогорец желаят да подсилват отборите си е добре. Естествено накрая на сезона ще се види дали са били удачни трансфери. Желанието е поздравително. Лудогорец беше много близко до двама нападатели в Испания, сделките до тази момент не са затворени. В ЦСКА имам по-малка представа. Със сигурност вдигнаха нивото и ни очаква интересен пролетен дял от сезона. За Вальо Антов това е един много добър шанс. Ако той вдигне динамиката на игра, ома голям шанс да остане там, защото е много интелигентен играч при вземането на решения на терена. Чете играта, усеща ситуацията.

„Мога да кажа, че ние като офиси тук в София сме доволни, защото имахме работа въпреки кризата. Един играч, който представлявахме в последния момент премина в Елче от Тотнъм. Един добър футболист от Дортмунд пък замина за Уотфорд. Съдействах за Иван Андонов да се постигне споразумение между Левски и Фиорентина. Пламен Пейчев има младо и талантливо момче в този бизнес, който предлага млади футболисти в Италия, така че съвместно с него направихме сделката. Ако това момче се развива, Левски ще има сериозни постъпления. Мисля, че имахме достатъчно работа. Аз се надявам Левски с ограничените възможности, които има, да подобри нивото и да виждаме повече победи при тях“, сподели Танев. 

„По природа съм оптимист, но губя оптимизма за българския футбол. Имам чувството, че се търси някакво решение, с което да се поизмият очите, но да не се влиза в дълбочина на проблемите. Няма да ни стигне сега времето. Проблемите не се изчистват и не отиват към оправяне. Те се задълбочават“, смята той. 

„Изисква се много смелост на новия президент на БФС и неговия екип и ще ви кажа защо. Има много влиятелни хора в някои от клубовете и ако им нарушиш интересите, животът ти става тежък най-вече от напрежение, компромати, идиотщини. Самите клубове, дали са професионални или аматьорски, трябва да си дадат сметка дали ще правят професионален футбол или ще си продължават със залъгалките“.

„Нека не се мерим с истинската демокрация, с отношението, манталитета на хората например във Франция и Италия. Давам един пример, ние имаме една футболна лига Мики Мауз. Тази футболна лига е направена колкото да се каже пред УЕФА, че я има, а тя няма никакво влияние. В истинските държави, където се развива футболът, си има лига, която ръководи клубния отбори. Професионалните клубове трябва да са обединени от исканията си за телевизионните права, не Левски сам да скача, а Лигата. Името на Лигата също значи пари. Нещата са тотално объркани у нас“, каза още спортният мениджър. 

Лъчезар Танев за Меси, договорът на аржентинеца и ситуацията в Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS