Ламбо на мач - вижте любопитните кадри от началото на 70-те години

Емил Евтимов Емил Евтимов

В деня, в който научихме тъжната новина за кончината на легендарния актьор Стефан Данаилов, нашият начин да си вземем последно сбогом с него е като ви покажем уникални кадри от 70-те години на миналия век, свързани с любовта на Ламбо към футбола.

Данаилов бе отявлен фен на ЦСКА и нерядко можеше да бъде видян на трибуните на стадион "Българска армия". Уникалните кадри тук обаче са от стадион "Ивайло" във Велико Търново, където актьорът гледа мач на Етър срещу "армейците".

Кадрите са от 2 октомври 1973 година - мач, в който сбогом на футбола казва легендарният вратар на Етър Николай Ноев. Данаилов пък гледа на трибуните заедно с шефовете на ЦСКА Никола Ковачев, Манол Манолов, д-р Стефан Божков и играчи като легендарния голмайстор Петър Жеков, Йордан Филипов и други. 

По това време популярността на Данаилов е във възможно най-високата си точка след участието му в сериала "На всеки километър". А на стадиона той е един от 20-те хиляди зрители! Мачът завършва 1:1.

Снимките на Ламбо са открити по много любопитен начин, пишат от sport-vt.com. През 90-те години Ангел Ганцаров намира на улицата изхвърлени кашони с архивни материали от ДФС „Етър“ след неговото разформироване. Прибира ги и на практика ги спасява от унищожаване. В тях са филмови ленти, снимки, документи, сред които са и кадрите със Стефан Данаилов.

Екипът на dsport и Дарик радио изказват своите съболезнования на близките и приятелите на легендарния актьор!

ЦСКА се сбогува с великия Стефан Данаилов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още