Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че клубът разполага с финансовите възможности да привлече Нико Уилямс от Атлетик Билбао.

Барселона е много спокоен, когато става дума за дейности на трансферния пазар и до този момент не е договорил нито едно подсилване въпреки многото спекулации. Каталунците имат нов треньор в лицето на Ханзи Флик, който със сигурност има свои идеи и изисквания по отношение на трансферите, но трябва да се има предвид специфичната финансова ситуация, в която се намира грандът.

През изминалия период Барселона беше тясно свързван с Нико Уилямс, който отрази отличната си форма от Атлетик Билбао в националния отбор на Испания, където блести на Европейското първенство.

Крилото има договор до 2027 г. и Аткетик Билбао би се отказал от него само ако бъде принуден, по-точно ако бъде активирана откупната клауза от около 60 милиона евро.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че клубът е в състояние да активира освобождаващата клауза.

„Харесва ми много, но трябва да оставим тези, които са отговорни, да работят, Деко работи върху новите попълнения, обсъдени с Флик, надявам се на добри новини“, каза Лапорта, който добави, че клубът може да си позволи трансфера на Уилямс.

„Днес можем да направим това. Това е резултат от работата, която беше свършена през годините, за да стигнем до този момент, можем да подпишем с играч от такова ниво“, посочи Лапорта.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS