Лапорта няма да бърза с решението за Куман

dsport.bg

Президентът на Барселона Жоан Лапорта няма да бърза с решението дали да остави или освободи Роналд Куман като треньор на отбора. Нидерландецът има още година от своя договор, но той първоначално беше подписан при друг президент - Хосеп Мария Бартомеу. Колебливите резултати на Барса през сезона може и да доведат до смяна на треньора, но Лапорта не иска да взима прибързано решение.

"Вариант Куман да остане не е изключен. В момента сме в период на размисъл. Нямаме бърза работа, защото Роналд все още има година от своя договор. В момента водим преговори, за да видим дали и двете страни гледаме в една и съща посока. Той изрази желание да остане, но решението е мое и на Борда. Отношенията ми с Куман са много добри и са изградени на взаимно уважение. Разбира се, той ще бъде първият, когото ще уведомим за решението си", каза Лапорта.

"Куман е треньор на Барселона и ще го третираме с уважение. Всички останали имена към момента може да ги изключите. Необходимо ни е време за размисъл", допълни още Лапорта.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още