Президентът Жоан Лапорта направи изчерпателен анализ на състоянието на отбора на Барселона. Той изрази задоволството си от играчите, на които Ханзи Флик ще може да разчита през новия сезон, подчертавайки фигурата на Роберт Левандовски:

„Имаме много качествени играчи. Френки, Гундо, Жоаос и Левандовски... Флик ще извлече максимума от играч с неговите качества, той вкара 26 гола, когато спечели Лигата, тази година почти 20, общо 26, голмайстор, от когото можете да вземете много", заяви той.

Що се отнася до поляка, Лапорта отбеляза неговия ангажимент, като си припомни, че той е отхвърлил две оферти, за да продължи в Барса:

„Той е мотивиран, каза не на оферти от Саудитска Арабия и не искаше да напуска, защото му е удобно в Барселона. Флик трябва да го разбере, за да извлече максималното от него“, каза той.

"Имаме и Кунде, който направи изключителен сезон. Имаме Иниго Мартинес. Възстановяваме Балде и Гави. Имаме Сержи Роберто. Намерението е да ги задържим всички и това е и намерението на Флик“, обясни той за някои от ключовите играчи на отбора.

Лапорта направи само две изключения: „Има един играч, който поиска да напусне, и друг, чийто договор изтича.“ Той не ги спомена, но имаше предвид Ориол Ромеу и Маркос Алонсо.

„Ако трябва да се направят корекции, те ще бъдат направени. Имаме и Витор Роке, който трябваше да дойде в края на сезона и вече познава средата. Мисля, че всички ще бъдат запазени, с изключение на някои, чиито договори изтичат или са поискали да напуснат, оставям планирането в ръцете на Деко и Флик.“

„Искаме Жоао да останат в Барселона. Деко работи, за да гарантира, че те ще продължат още един сезон при сегашните условия. Флик смята, че те са висококачествени играчи и когато беше треньор на Байерн, той вече се опита да привлече Жоао Феликс. Мисля, че Феликс може да се представи на още по-високо ниво, защото има изключителни качества.“

Лапорта не забрави перлата в короната, Ла Масия: „Ние имаме бижута, които произлизат от Ла Масия. Ектор Форт, Балде, Фермин, Педри, Ламин Ямал, Гави… Флик ще работи с младите футболисти.“

„Проучваме позициите, които да бъдат подсилени с Флик. В ролята на дефанзивен халф, с Кристенсен, отборът придоби друго измерение, но това е позиция, в която може да се наложи да се присъедини друг играч. В Ла Масия имаме Марк Касадо, който направи изключителен сезон. Не говорим за играчи, говорим за позиции."

„Не е необходимо да правим голяма продажба. Увеличихме приходите. Близо сме до разрешаване на ситуация, която ни даде честна игра миналата година. И ние сме в преговори за договор, който ще бъде най-доброто на пазара в спонсорството. И ние правим всичко това едновременно с работата на Spotify Camp Nou. Ето защо ценя отношението на партньорите все повече и повече."

„Както не е нужно да правим голяма продажба, така и не смятаме, че се нуждаем от големи попълнения. Може би полузащитник, може би крило, но имаме и играчи в младежкия отбор, които могат да заемат тези позиции“, изтъкна Жоан Лапорта.

Барселона иска да задържи Кансело и Феликс, но при едно условие

Напускането на Шави означава, че Роналд Араухо може да остане в Барселона

Изгонването на Шави спаси Левандовски и Роке

Барса избира помощник на Ханзи Флик измежду любопитни имена

Шави: Трябва да приемем решението на президента, надявам се да получава възможност да работя отново в бъдеще в клуба на моя живот

Известно е колко трябва да плати Барселона на Шави и неговия треньорски щаб

Шави: Първо съм фен, а след това играч и треньор, да живее Барса!

Официално: Шави вече не е треньор на Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS