Лапорта: Ще направя всичко възможно, за да задържа Меси

dsport.bg

Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта обяви, че ако спечели изборите, ще направи всичко възможно, за да задържи Меси.

Лапорта акцентира върху това, че приходите, които аржентинецът носи, са важни за клуба.

Бившият президент на Барселона е на мнение, че все още нищо не е ясно относно бъдещето на Лео.

„Ще направя всичко възможно, за да задържа Меси в Барселона. За да гарантираме това, трябва да му отправим сериозна оферта. Трябва да се отнасяме към Меси с любовта, която заслужава. Офертата трябва да бъде финансово издържана, но дори и да остане, той няма да го направи заради парите“, коментира Лапорта.

„Познавам го добре, имам добри отношения с него. Той не е от онези, които са тук заради парите. Разбира се, от спортна гледна точка ще е необходимо конкурентно предложение, защото той е победител, той иска да печели отново с Барселона.“

„Меси струва около 8% от общите разходи на клуба, но генерира 30% от приходите на Барселона. Лео е голяма печалба за Барселона и приходите, които носи са много важни за клуба. Той носи повече, отколкото се харчи за него“, каза още Жоан Лапорта.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още