Лечков: Насрочването на Конгрес може да се окаже нелегитимно

dsport.bg

Йордан Лечков, който бе освободен от поста вицепрезидент на БФС, заяви, че всяко решение на Изпълкома, включително и това за неговия пост, както и за предстоящия Конгрес, както и дори за назначението на Георги Дерменджиев като национален селекционер, могат да се окажат нелегитимни.

Лечков вече не е вицепрезидент на БФС, Костадинов го сменя

"Аз съм подал жалба в съда за решенията на предния Изпълком. Аз не виждам такова нещо. На 14 октомври се случи нещо на мача, но никой не говори за това. Има си ред. Виждате колко време запазих мълчание. Явявам се пред вас сега. Мога спокойно мога да си говоря. Не съм казал нито една дума срещу колеги и футболисти. Обърнете се към Устава. Имаме си ред. Имаме начин на предложение кой да е вицепрезидент, кой да не е. Аз нямам притеснение", заяви Лечков.

"Подал съм си по надлежния ред в съда. Това, което взехме като решение днес е нелегитимно. Аз казах пред колегите, казвам и сега. Конгрес има два начина да бъде свикан. На първо място - от клубовете. Областните клубове от сега казват, че няма да приемат оставката на Боби Михайлов. Вторият начин е някой да извади едни пари. 500 000 лева ще харчим да се проведе Конгрес. Не разбрах кой иска Конгрес. Аз ви казах, че нямам намерение да се кандидатирам. Бил съм достатъчно лоялен. Смятам, че всичко това, което се прави е нередовно", добави още Лечков.

"Този Конгрес няма как да бъде свикан от този временно изпълняващ президент или Изпълком. Не търся конспирация. Вчера чисто футболни хора. Обезглавихме Балъков, днес е Лечков, утре е Емо Костадинов. Вместо да се концентрираме да бием Унгария. След тези мачове трябваше да мислим за нов Конгрес. Според мен колегите правят грешка след грешка. Искам Конгресът да е редовен. Само съдът ще се произнесе. Къде са проблемите на българския футбол? Имаме юношески отбори, имаме мъжки национален отбор", сподели Лечков.

Конгресът на БФС насрочен за 7 юни

"На базата на това, с което разполагаме в момента, все пак имаме някаква надежда. Иначе чисто финансово е изрядно. Но тези сигнали са още от 2017 година. Аз нямам проблем с хората. Говоря си с тях. Нямам притеснение от колегите. В кръга на шегата: След САЩ 94, като се върнах в Германия се чувствах така - във враждебна обстановка. Както и сега. Един ден ще се окаже, че и националният селекционер е неправомерно е назначен. Аз не съм подписал договор с Георги Дерменджиев. Трябваше по Устав да се следват нещата. По съвсем друг начин можеха да бъдат те. Аз съм първи вицепрезидент. Аз не съм се подписвал, даже и другите колеги не са се подписвали. Не е за пред камерите това кой се е подписвал", добави Лечков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още