Досегашният вратар и играещ треньор на вратарите на Етър Христо Иванов сложи край на богатата си футболна кариера.

"Прекратявам състезателната си кариера и изобщо футболната си дейност. Причината е, че предприемам друго предизвикателство в живота си", съобщи 40-годишният страж.

"Благодаря на всички в Етър, както и на привържениците на отбора за подкрепата към мен през годините! Пожелавам успех на тима да се завърне там, където му е мястото", добави Иванов.

Футболистът пристигна в Етър през лятото на 2017 година, игра четири сезона в Първа лига, както и сезон и половина във Втора лига, а получи и повиквателна за националния отбор. Със своите 114 мача за "виолетовите" в елита Христо Иванов изравни рекорда на Николай Донев по участия на вратар в "А" група. С мачовете във Втора лига участията му в първенството са 127, а общо в кариерата му - над 430.

"Благодарим на Ицо за огромния му принос към Етър през последните години! Рекордните му участия в елита с екипа на "виолетовите" са достатъчно доказателство за постигнатото от него в нашия клуб. Пожелаваме му успех в новите поприща", заяви президентът на Етър Деян Куздов.

Люпко Петрович за dsport: Дойдох да завърша футболната си кариера в Литекс

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS