Лекарят на Дания: Ериксен беше мъртъв

dsport.bg

Лекарят на националния отбор на Дания Мортен Боесен обяви, че Кристиан Ериксен е бил мъртъв, след като се срина на терена на стадион „Паркен“ по време на мача от група „В“ на Евро 2020 срещу Финландия.

„Беше мъртъв и веднага направихме сърдечна реанимация. Той получи сърдечен арест“, заяви Боесен.

„Колко близо беше? Не знам. Върнахме го след едно дефибриране. Това е доста бързо. Не съм кардиолог, така че подробностите за това защо се случи ще получите по-нататък от експертите“, добави лекарят.

Боесен призна, че настройката на големия турнир и наличието на най-доброто медицинско оборудване, което е било на разположение на „Паркен“, е било решаващо за живота на Ериксен.

„Това беше напълно решаващо. Времето, от което се случва до получаването на помощта, е критичният фактор и това време беше кратко. Това беше решаващо“, каза Боесен.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още