Фернандо Алонсо няма да пропусне предсезонните тестове в Бахрейн, съобщава „Marca“. Според информацията, неговите лекари са дали „добра прогноза“, след като двукратният световен шампион бе блъснат от кола, докато караше своя велосипед край Лугано.

„Ударът е в лицето му, без да засяга ръцете или краката. Челюстта му е била наранена, като има и фрактура“, се казва в информацията на испанското издание.

„Лекарите дават добра прогноза за Алонсо. Те увериха, че състоянието му не е толкова лошо и той няма да пропусне тестовете в Бахрейн, които са в средата на март. Алонсо трябва да е готов за началото на сезона в Бахрейн на 28 март“, пише още „Marca“.

В информацията се добавя, че на Алонсо ще му бъдат направени обстойни изследвания през днешния ден, след което ще стане ясно дали пилотът на Алпин Ф1 трябва да бъде опериран.

„Ако има фрактура на долната челюст, ще се види на прегледа, който ще му бъде направен, защото трябва да се види дали има изместване или трябва да се постави стабилизатор. Ако става въпрос за чиста фрактура, не би трябвало да има нужда от допълнителни прегледи. Така или иначе, каквото и да е, това не е сериозна контузия. Може да се каже, почти с пълна сигурност, че той би могъл да бъде без никакви проблеми на предсезонните тесотве в Бахрейн“, коментира д-р Хосе Гонсалес.

Алонсо се завръща във Формула 1 след две години отсъствие. Той ще кара за Алпин Ф1, където ще си партнира с Естебан Окон.

Алонсо е с фрактура на челюстта след инцидента

Животът на Алонсо е извън опасност

Кола блъсна Фернандо Алонсо

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS