Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори след срещата в базата на БФС в „Бояна“. Той сподели, че пет големи клуба – Лудогорец, Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив са поискали да бъдат намалени отборите в Първа лига, но предложението не е било прието. Според него трябва да се затегне процедурата по издаване на лиценз. 

„Срещата продължи три часа и беше ползотворна. Имаше още неща, които да си кажем. Нормално е да се чуят всички клубове. Всеки си каза гледната точка. Ние и още четири клуба бяхме за намаляване на Първа лига. Не се прие. Засега остава в този формат. Другите промени ще ги разберете. Лудогорец иска да се спазва стриктно критериите по лицензиране. Ако това се спазва, от само себе си efbet Лига ще се намали. Да не се правят компромиси. Ходим на стадиони, които не отговарят. Преотстъпваме юноши на клубове, които четири месеца не плащат заплати“, сподели Караманджуков. 

„Има позитивен заряд с идването на новия президент. Дано всеки да се съсредоточи в работата в клубовете. По-големите да помагаме на по-малките и скоро да видим националния отбор на голям форум“, продължи той. 

„Няма как да се взима решение, без да се слуша мнение на клубовете. Темите, които се поставиха, приеха се разумни решения. Не става въпрос само за Първа и Втора лига. Трябва да се погледне и във „В“ групите. Трябва да се направи най-доброто и да не се променя“.

„Първите години Лудогорец имаше много българи. Неслучайно сега удължихме договора на Спас Делев, Тодор Неделев, Георги Терзиев и Чочев са при нас. Искаме да вдигаме нивото. Опитваме се. Съжалявам за контузията на Антон Недялков. Беше надежден наш състезател. Постоянно влагаме в академията. Обучаваме треньорите, пращаме ги в чужбина. Не жалим средства. Може би вече манталитетът. По-лесни са таблетите и други неща. Мисля, че няма да помогне рестриктивна мярка в клубовете. Имаше предложение да има праг на минималната заплата на чужденец. Приемам го, защото когато взимаш чужденец значи е добър и му даваш голяма заплата. Има отбори с 12-13 чужденци, но не са си вдигнали нивото“, каза спортният директор на Лудогорец. 

„ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив и ние бяхме за намаляване на efbet Лига. Само по спортен принцип. Не може да стане за следващия сезон“.

„Във Втора лига: ЦСКА и Ботев Пловдив са подавали участие за участие във Втора лига (с дублиращи отбори). Умува се дали да са раздели, или не. Това е среща с БФС, БПФЛ и професионалните клубове. Видяхте, че много голяма част от тях бяха на срещата. Явно има проблеми за решението. Засега разделянето не е най-добрия вариант. От клубовете предпочитат да остане една Втора лига“.

„За ТВ правата: Не сме най-голямата държава по население. Трябва всички клубове да вдигнем качеството на продукта. Във всяко едно нещо. Не само нивото на отборите, но и базите. Трябва всичко да е нормално за феновете. Така ще се вдигне интересът. Пожелавам си през новото първенство да говорим повече за други неща“. 

„За съжаление, имаме доста запитвания за играчи. Не е приятно всяка година да правим отбор. В началото гръбнакът на отбора беше един и същи. Миналата година се разделихме с основни футболисти – Тиаго, Десподов, Каули и други. Това бяха много добри футболисти. Неслучайно се стигна до трансфера на Тиаго във Висшата лига. Искам да сме по-позитивни, това е успех за българския футбол. Естествено, че има интерес и трябва да се подсилим. Догодина по нов формат се провеждат ЕКТ. Ще има мачове януари евентуално. Няма как да издържаш на толкова фронтове. Първо искаме да си свършим работата. Тази година не мога да не съм доволен до момента“, заяви още той.

Променя се форматът за плейофите в елита

Филипов: В Първа лига остават 16 отбора

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS